<data:blog.title/> <data:blog.pageName/>-<data:blog.title/> Ana içeriğe atla

Saçın Uzunluğuna Göre Gelin Başı Seçimi


Gelin Saçı Modelleri


Saçın Uzunluğuna Göre Gelin Başı Modeli Seçimi

Gelinlik seçim dönemini atlatan gelinler gelinliğine uygun saç modelini araştırmaya girerler. Saç modelini seçerken yüz tipi, saçının boyu faktörleri işe girer. Biz de size bu yazımızda saçın uzunluğuna göre gelin başı modeli seçimi hakkında bilgi vereceğiz. Kısa saç, orta uzunlukta olan saç ve uzun saçlara uygun gelin başı modelleri nelerdir? Keşke kelimesini kullanmamak için saçınızın boyuna en uygun olan modeli seçmelisiniz. Ardından kuaförünüzle gelin başınızın provasını mutlaka yapmanız gerek.

Kısa Saç İçin Gelin Başı Modelleri

Saçın uzunluğuna göre gelin başı modeli seçimi yapacaksanız ve saçlarınız kısaysa modern ve enerjik bir saç modeli tercih edebilirsiniz. Omuzlara kadar uzanmış olan saçlara kısa saç denir. Erkeksi saç kesimi olan kişileri kısa saçlılar arasına dahil etmek pekte doğru olmaz. Gelinliğinin yakası kapalı olan gelinler için uygun gelin başı olacak saç şekli kısa saçtır. Kısa saçlarınıza bombe verip hafif dalga yaparak enerjik bir gelin başı modeli elde edebilirsiniz. Kullanacağınız saç bantları, çiçekler, şapkalar ve gelin tokalarıyla gelin başınızı tamamlayabilirsiniz.

Orta Uzunlukta Olan Saçlar İçin Gelin Başı Modelleri

Saçın uzunluğuna göre gelin başı modeli seçimi yapacaksanız ve saçınız orta uzunlukta ise istediğiniz modeli rahatlıkla yaptırabileceksiniz demektir. Omzun dört parmak altında uzunluğa sahip olan saçlar için orta uzunlukta tabiri kullanılır. Gelin başınızı ister yandan ayrılmış olarak açık tasarlayın isterseniz atkuyruğu şeklinde toplayın. Yüz tipinize uygun gelin başı yaptırmak istiyorsanız her modeli orta boyda olan saçlarınıza kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Uzun Saçlı Gelinler İçin Gelin Başı Modelleri

Uzun saçları olan gelinler tüm topuz modellerini, yarım veya yandan toplanmış gelin başı modellerini rahatlıkla tercih edebilirler. Atkuyruğu da uzun saçlı gelinler için uygun gelin başı modeli olacaktır. Doğal ve şık bir saç modeli isteyen uzun saçlara sahip gelinler örgü modelleri de tercih edebilirler. Düğün mekanı ve gelinliğin modeline uygun olan bütün gelin başları uzun saça uygulanabilir. Saçın açık bırakılarak yapılacağı bütün gelin başı modelleri uzun saçlı gelinlerin daha havalı görünmelerine neden olacaktır. Açık bıraktığınız saçlarınızın gelinliğinizin modelini gölgelemesine izin vermeyiniz.


Gelin Başı Modelleri

Gelin Başına Karar Vermeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin başına karar vermeden önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilginiz yoksa o zaman bu yazımızı mutlaka okuyun ve kendinize uygun kusursuz bir saç modeli seçin. Hayallerinizdeki gibi bir gelin olmanıza yardımcı olacak en büyk etkenlerden biri saç modelidir. Bunun için de gelin başına karar vermeden önce alanında uzman bir kuaför seçin ve ona danışın. Gelinliğinizin modelini, düğün mekanınızı ve konseptini anlatarak uzmanından yardım alın. Onlar yüz şeklinizi de göz önüne alarak tüm bunlara en uygun gelin başı modelini size sunacaktır. Unutmayın her detayınız birbiriyle uyumlu olmalı, bu uyumu yakaladığınız takdirde kusursuz bir gelin olabilirsiniz. Bunun için de gelin başına karar vermeden önce dikkat edilmesi gerekenler her genç kızın aklının bir köşesinde durmalı.

Yüz Şekline Göre Gelin Başı Seçimi

Yüz şekline göre gelin başı seçimi kusursuz görünümün ana maddesidir diyebiliriz. Bildiğiniz gibi 5 tane yüz tipi vardır. Bunlar; oval, kare, dikdörtgen, kalp ve yuvarlaktır. En ideal yüz şekli olarak gösterilen oval yüz tipine sahip gelin adayları en şanslı olanlardır. Gelin başı konusunda istedikleri modeli rahatlıkla seçebilirler. Yuvarlak yüz şekline uygun gelin başı modelleri ise tepede hacimli topuzlar, tepe kısmı krepelenmiş atkuyruğu, ortadan ayrılmış ve açık bırakılmış saçlardır. Kalp yüz tipi için de düğününüzde; tepeden bombeli topuzları, bombeli atkuyruğunu ve örgü bantlı toplu saç modellerini tercih edebilirsiniz. Kare yüz şekline en uygun saç modellerini de sayacak olursak; bukleli yandan topuz, kahküllü atkuyruğu ya da açık saç modelleri diyebiliriz. Son olarak dikdörtgen yüz şekline sahip kadınlar gelin başı seçimini kıvırcık ya da dalgalı modellerden, ense topuzlarından ve kahküllü modellerden yapabilirler. Yüz şekline göre gelin başı seçimi her zaman kusursuz gelinlerin ortaya çıkmasını sağlar.

İlgili Haber : Gelin Saçı Tercihleri

Yorumlar

  1. Gelinlerin ortak sorunlarindan biri bu diye düşünüyorum teşekkür ederim paylasiminiz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz Selin Hanım Bizi Takip Etmeye Devam Edinn

      Sil
  2. Emeğinize sağlık kafamdaki tum soruların cevabı burada teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Gelinler icin kısa saçlı olmak bir eksikliktir diye düşünürdüm paylaşımınız sayesinde hata yaptığımı anladım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir gelinin eksiği olamaz. Fikir edinebilmeniz bizleri mutlu etti. Teşekkür Ederiz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Online Tarot Kartı Okuma Kursu!

  Tarot kartları bugünlerde dünya çapında son derece popüler. Bu eğilim temel olarak orta çağda Avrupa'dan yayılmıştır. Bununla birlikte, eğilimin kendisi Asya ülkelerinden Avrupa'ya girdi. Tabii ki, deste ve kart okuma yaklaşımı çağlar boyunca büyük ölçüde değişti. İnsanların bu bilişim sayesinde geleceklerini bilme isteğinin artmasıyla birlikte, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olaylara kendilerini daha iyi hazırlayabilirler. Dijital teknolojinin ortaya çıkmasıyla birlikte, çevrimiçi bilgi işlem okuması ivme kazandı. Ardından, çevrimiçi tarot kartı okuma kursu kitleler arasında popüler hale geldi. Çevrimiçi Tarot Kartı Okuyucu Tarot okuması, geleceği tahmin etmek için kullanılan bir çağrı paketini içerir. Uzman bir kart okuyucu, geçmişte, bugün ve gelecekte başınıza gelebilecek veya karşılaşabileceğiniz veya karşılaşmış olabileceğiniz olayları size söyleyebilir. Bu çok çok popüler bir falcılık yöntemidir. Bugünlerde, çevrimiçi okuyucuların geleceğiniz hakkında anlatacak

Güzellik Fikirleri

Hayatınızın en özel gününde mükemmel görünmek istemez miydiniz? Düğünden önce sıkı bir bakım diyetine girmek, sizi hayallerinizdeki kusursuz gelin olmaya bir adım daha yaklaştıracak. 3 Ay Kala Akneyi yok edin: Yüz bölgeniz dışında sırtınızda da akneler bulunuyorsa, en iyi sonuç veren akne ürünlerini sıcak su, masaj ve yumuşak başlı vücut fırçaları ile birlikte uygulayarak, sorunlarınızı geçmişe gömmeniz mümkün. Clinique'in akne karşıtı özel sabununu deneyebilirsiniz. Dermatolojik Tedaviler Düğününüzden önce, cilt kontrollerinizi yaptırıp, gerekiyorsa dermatolojik destek almanızda büyük fayda var. Düğün albümünüzde kusursuz görünmek için, 90 gün öncesinden tedaviye başlayın çünkü çoğu uygulama sonrasında, yara ve tedavi izlerinin geçmesi için 1-2 aylık bir sürece ihtiyaç duyabilirsiniz. Lazer tedavisi: Gözenek küçültme, kızarık tedavisi, yara izi silme ve lazerle cilt sıkılaştırma gibi işlemlere düğünden iki ay önce başlayıp, üç haftada bir üç kez tekrar etmenizde

Düğün Öncesi Egzersiz Kampı

Biliyoruz, düğün telaşından spor salonuna gidecek vaktiniz yok. Ama vücudunuzu sıkıştırmak, gelinliğinizin içinde adeta bir heykel gibi görünmek istiyorsanız, düğün günü fit bir vücusa sahip olmanızı sağlayacak egzersiz hareketlerinden bahsedeceğiz sizlere Gelin olmaya hazırlananlar, biricik kızları ya da oğlunu evlendirmeye telaşında olanlar ya. da en iyi arkadaşının düğününde nedimelik için söz verenler, gelinliğinizin yada düğün kıyafetinin içinde kendinizden emin şekilde prenses edasıyla salınmak için önerilerimize kulak verin. Tepeden tırnağa ütopik için koşu bandına, dum ble'a ya da bir trasera ihtiyacınız yok. önerimiz basit ama süper etkili iki yoldan geçiyor, seçim sizin   büyük gün öncesinde 6-8 hafta boyunca haftada uç kez bu egzersizleri yapın 30 ila 60 dakika   yürüyüş, hafif tempolu koşuya ve yoga pilates ekleyerek egzersizin etkisini artırabilirsiniz  Eğer yoğun iş temposu ve üzerine düğün hazırlıkları için oradan oraya koştururken zaman yaratamıyorsanız ikinci seç